Slúžky - repríza

Galéria

Prvá premiéra divadelnej hry Slúžky od Jean Genet (1910 – 1986) sa uskutočnila ešte v roku 1947, v tom čase ju ale sprevádzali škandály. Odvtedy sa už ale všeličo udialo na javisku modernej drámy. Vtedajší moderný tón a riešenia sa už v súčasnosti nejavia až také nové a škandalózne. Slúžky ako hra ešte aj dnes obstojí. Jej aktualita už viac než pol storočia nestratila zo sily, a jej uvedenie si vyžaduje od režiséra aj hercov nemalú energiu a kreativitu.

Dve sestry sa hrajú na pódiu na madam a slúžku, slúžka oblieka svoju pani, aby sa tá páčila aj frajerovi, keď náhle vyjde najavo, že madam je vlastne slúžkou, a slúžka je tiež slúžkou, a pravidelne hrajú divadlo v neprítomnosti a v šatách Madame, predstavia jej tyranské metódy a hysterické výjavy. A nie mimochodom sa dohodnú na tom, že ju zabijú...

Medzi začiatkom a koncom si ctené obecenstvo môže užiť vynikajúci text, výnimočnú hru a celý rad záhadných scénok.

Slúžky je drámou zraniteľnosti, v ktorej sú súčasne prítomné dôležité ľudské citové protiklady: láska a nenávisť, bojazlivosť a odhodlanie, pokora a vzbura.

V predstavení fiľakovského Divadelného súboru Zsákszínház sa v role Claire predstaví Monika Tóthová, Solange hrá Tünde Majoros a Madame Ilona Rosenfeld.

Technický spolupracovník: Tibor Danyi

Šepkár: Dániel Bálint

Režisér: Dr. István Mázik.

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 1. jún 2024

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Sobota, 1. 6. o 18:00
Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove
Názov: Slúžky - repríza
Cena: 0,00 €
Miesto: Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove
Námestie slobody 30
986 01 Fiľakovo
Zobraziť na mape