Masterclass with Shakespeare

Masterclass with Shakespeare

Galéria

Divadelná komédia v anglickom jazyku v podaní Bridgin’Drama pre študentov stredných škôl

Veselá autorská fraška z dielne Bridgin’Drama. Nazrite do zákutí Shakespearových hier z pohľadu troch hercov, z ktorých každý chce byť Shakespeare! Alebo Rómeo? Jeden sa volá Swan, druhý Bard a tretí Shak (šejk)- čiže každý sa volá nejakou Williamovou prezývkou. S každým má totiž Shakespeare a jeho charaktery niečo spoločné. V každom z nás sa skrývajú veľké vášne, ale aj nízke pudy. Pred očami sa Vám zrodí alžbetínske divadlo a v divadelnom kvíze určite spoznáte mnohé z bardových hier, ktoré sú nesmierne aktuálne a živé aj po 400 rokoch. Predstavenie v angličtine hrajú native speakri, herci divadla Bridgin’Drama, divadelnej skupiny zloženej z lektorov the Bridge, študentov a milovníkov divadla i angličtiny.

Hrajú: Greg Fabian - je newyorský právnik, ktorý sa usídlil v Bratislave, a ktorý pracuje v oblasti ľudskoprávneho práva v strednej a juhovýchodnej Európe. V predchádzajúcom živote bol profesionálnym hercom v New York City. Účinkoval vo viac ako 40 divadelných produkciách v Off- Broadway divadlách

Guillaume De Canck - francúzsky herec, režisér a učiteľ divadla žijúci v Bratislave. Má vyše 30 rokov skúseností s herectvom z Francúzska a Slovenska. V roku 2018 spoluzakladal THEATRAbratislava – francúzsku a anglickú školu herectva v Bratislave.

Sami Huttunen - fínsky herec zo Švédska, ktorý momentálne žije v Bratislave. Pracuje ako barman v reštaurácii UFO. Je známy z filmov The Viking Sisters (2022) a Wanted – Apartment in Budapest.

Autor: Vojtech Koleják s použitím úryvkov z diela W. Shakespeara Preklad: Lucia Faltin

Preklad sprievodných textov: Tatiana Chovancová

Dramaturgia: Zuzana Kolejáková

Scéna a kostýmy: Mária Stanko a Zuzana Kolejáková

Réžia: Vojtech Koleják

Predstavenie podporil Fond na podporu umenia v rámci podprogramu Umenie pre školy.

Dĺžka podujatia: 75 minút
Dátum lokálnej premiéry: 27. február 2024

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.