Viliam Klimáček: Herečky

Galéria

V rámci Divadelnej jesene 2023 Slovenské divadlo VERTIGO z Budapešti

uvádza komédiu o troch obyčajných ženách, ktoré absolvujú herecký kurz.

Na súkromný kurz herectva sa prihlasujú nielen mladí ľudia, ktorí sa chcú pripraviť na prijímačky na VŠMU, ale aj tri frustrované ženy. Bývalá štátna úradníčka, poisťováčka a prekladateľka. Nechcú sa stať herečkami, ale chcú si vyriešiť problémy s mužmi, susedmi, partnermi.

Na záver ako „absolventské predstavenie“ zahrajú balkónovú scénu z Rómea a Júlie, ktorá sa však zvráti v bujarú grotesku. Osobné životy, partnerské nezhody, sklamané lásky, ale aj rozčarovanie z politiky sa mieša s komediálnymi výstupmi a kabaretnými piesňami do tragikomického kokteilu humoru, trápnosti, ale aj oslobodzujúceho smiechu.

Účinkujú:

SOŇA bývalá protokolistka - Viola Thirring

ŽANETA poisťováčka - Ági Gubík

DANA prekladateľka - Orsolya Holecskó

KAMIL učiteľ herectva - Marián Viskup

Réžia: András Nagy

Slovenské divadlo Vertigo začalo svoju prvú hru – ako ochotnícky divadelný súbor – skúšať na jeseň roku 1996, dátum jeho oficiálneho založenia je 1. január 1997.

V roku 2003 sa súbor stal inštitúciou Celoštátnej slovenskej samosprávy a premenoval sa na Slovenské divadlo Vertigo. Divadlo, v ktorom hrajú popri sebe ochotníci aj profesionáli.

Majú za sebou dvadsaťsedem premiér, stovky predstavení, tisícky kilometrov po Maďarsku, Slovensku, Vojvodine, Rumunsku a Českej republike.

Predstavenie sa uskutoční v organizácii Novohradského osvetového strediska (Lučenec) a Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove v rámci série podujatí Divadelnej jesene, s podporou Fondu na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 12. november 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.