Vo štvorici s divadelným súborom Zsákszínház

Vo štvorici s divadelným súborom Zsákszínház

Galéria

Keďže pandémia koronavírusu poslala aj divadelný súbor Zsákszínház na nútenú prestávku, súbor sa odvtedy nepredstavil s novou hrou, až doteraz. Na základe divadelnej hry Györgya Spiróa Kvartett pripravili veselohru s názvom Vo štvorici, ktorú odohrajú vo forme komorného predstavenia. Hra sa odohráva v 90-tych rokoch, v kuchyni panelákového bytu. Podľa deja k starším manželom, ktorí žijú rutinu svojho každodenného života, zazvoní cudzinec z Ameriky, ktorý vyhlási, že jeho život v roku 1956 zachránil práve pán domáci, s tým, že ho upozornil na retorzie, ktoré po revolúcii nasledovali. Hosť vtedy opustil Maďarsko a teraz, keď sa mu naskytla možnosť vrátiť sa, navštívil rodinu, aby sa poďakoval. Pán domáci ale nechce prijať od neho žiadnu pomoc.

Hra je dojímavá, groteskná veselohra, ktorá odzrkadľuje náš súčasný život, našu amortizovanú realitu. Divadelný súbor Zsákszínház mal vždy blízko ku groteske, okrem toho, pre obmedzený počet hercov vedia odpremiérovať len komorné predstavenia.

Súbor má v súčasnosti desať členov, v novej hre sa z nich predstavia štyria. László Gulyás hrá pána domáceho, Ilona Rózenfeld jeho manželku. Ich dcéru stvárni Noéma Fekete. István Mázik okrem režírovania hry sa ujal aj postavy amerického hosťa, Dániel Bálint pomáha súboru ako šepkár a Irén Sz. Danyi je nápomocná pri práci hercov a režiséra. Keďže realizácia hry je náročná aj z technického hľadiska, nemajú ľahkú prácu ani technickí spolupracovníci, Tibor Danyi a Ottó Bogdány.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Dátum lokálnej premiéry: 6. máj 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.