DIVADLO THÁLIA: GROBIANI

DIVADLO THÁLIA: GROBIANI

Hudobná komédia. Autor: Carlo Goldoni

Rodina v kríze! Tradičný model rodiny je v nebezpečenstve! Inštitúcia manželstva je v kríze! Rodové úlohy sa narušili! Kde sú ženské ženy a mužskí muži? Zle je! A podľa majstrovskej komédie Carla Goldoniho je zle najmenej 250 rokov!

Každý ukrýva nejaké tajomstvo. Každodenný boj mužov a žien. Vojnové polia generácií. Je sloboda obscénnosťou a otroctvo morálkou? Spolužitie ako teror, ale kto je obeťou a kto tyranom? V diskusii môže mať pravdu len jedna strana? Otázky a tvrdenia, ktoré sú rovnako platné a dôležité témy v chaoticko vyzerajúcom a zdanlivo hodnotovo kritickom období 21. storočia a aj v doznievajúcich karnevalových bežných dňoch Benátok 18. storočia. Karneval je obdobím nosenia masiek. Ale čo sa stane, ak niekto nosí masku po celý svoj život?

Réžia a javisková adaptácia: Attila Matusek

Hrajú: Attila Bocsárszky, Katalin Latócky/Lívia Varga, Lilla Dégner, Máté Madarász, Emőke Katalin Szabadi, Péter Nádasdi, Erik Ollé, Kornélia Nagy, Oszkár Illés, Márkó Rubóczki

Štáb:

Preklad: Gizella Magyarósi

Dramaturgia: Miklós Forgács

Autor hudby a textár: Gábor Kalocsányi

Scéna a kostýmy: Michal Lošonský

Light design: Róbert Majoros

Korepetícia: Lilla Dégner

Organizátor: Mestské kultúrne stredisko

Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

Predstavenie prebieha v maďarskom jazyku.

Vstupenky na predstavenie v predpredaji sú dostupné aj online. Zľavnené vstupenky pre dôchodcov a študentov si môžete zakúpiť osobne v MsKS.

Dĺžka podujatia: 140 minút
Dátum lokálnej premiéry: 12. november 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.