Po stopách gymnázia – Interaktívna prechádzka mestom

Po stopách gymnázia – Interaktívna prechádzka mestom

Galéria

Pozývame Vás na exteriérové podujatie v rámci XXXI. Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo, ktoré sa koná v nedeľu, 14. augusta 2022 o 17.00. Miesto zrazu: Námestie Koháryho.

Tematikou interaktívnej prechádzky mestom v tomto roku je fiľakovské gymnázium, ktoré má dvojité okrúhle jubileum: maďarská gymnaziálna výučba v našom meste začala pred 70-imi, a slovenská pred 50-imi rokmi. Počas prechádzky sa zastavíme pri jednotlivých budovách, ktoré v minulosti slúžili gymnáziu.

Trasa prechádzky: Námestie Koháryho – Mestské vlastivedné múzeum – Gymnázium. Pri jednotlivých objektoch sa dozviete viac nie len o jednotlivých budovách, ale aj o histórii a súčasnosti gymnázia. Môžete sa aj vy s ostatnými podeliť o svoje spomienky na študentské roky vo fiľakovskom gymnáziu. Textové výklady profesorov gymnázia a odborníkov Hradného múzea doplní hudba formácie Traditional Dixie Stompers. Kapela nás sprevádza nielen po trase prechádzky, ale aj ďalej na hradné nádvorie, kde sa po interaktívnej prechádzke mestom začína záverečný program Palóckych dní a Dní mesta: operetné predstavenie pod názvom Sybill.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Dátum lokálnej premiéry: 14. august 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.