Jarný koncert -Tünde Jakab & Michal Matejčík

Jarný koncert -Tünde Jakab & Michal Matejčík

Galéria

Hudobné ročné obdobia - Jarný koncert vážnej hudby

Tünde Jakab - flauta

Michal Matejčík - harfa

V piatok 27. mája o 17.00 hod. sa uskutoční prvé podujatie tretieho ročníka cyklu podujatí venovaných klasickej hudbe pod názvom Hudobné ročné obdobia.

Hosťami Jarného koncertu vážnej hudby sú flautistka Tünde Jakab a harfista Michal Matejčík, ktorí sú národne i medzinárodne uznávanými interpretmi s mnohými profesionálnymi úspechmi.

Tünde Jakab sa do profesionálneho diania zapojila už v trinástich rokoch, keď na pôde bratislavskej Reduty vystúpila s orchestrom Slovenskej filharmónie. V januári 2011 debutovala v Zlatej sále viedenského Musikvereinu, kde vystúpila po boku speváckej legendy, sopranistky Renate Holmovej. Pôsobila ako prvá flautistka Štátneho divadla v Košiciach, vo viedenskom orchestri Salonorchester Alt-Wien ako aj ResindezorchesterWien. Štúdium ukončila na Univerzite hudby a divadelných umení v Grazi. V súčasnosti sa venuje hlavne sólistickej činnosti.

Michal Matejčík študoval na Štátnom konzervatóriu v Bratislave a na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien vo Viedni. Počas štúdia dostával angažmány ako orchestrálny hráč do orchestrov ako RSO Wien, Recreation Graz, a Pacific Music Festival Orchestra v Japonsku, v ktorom ako prvý zastupoval Slovensko. Pôsobí ako sólový, orchestrálny a komorný hráč, okrem toho komponuje. Od roku 2011 sa snaží integrovať harfu do popovej a elektronickej hudby. Britského speváka Georgea Michaela sprevádzal na jeho „Symphonica Tour“ a bol hosťom na koncerte skupiny Depeche Mode vo Viedni.

Na koncerte klasickej hudby vo Fiľakove zaznejú okrem iného diela Belliniho, Donizettiho a Debussyho a duo umelcov predvedie aj vlastné skladby. Nádherne sa dopĺňajúce melódie flauty a harfy spolu sľubujú magický zážitok.

Sériu podujatí pod názvom Hudobné ročné obdobia podporuje Fond na podporu kultúry národnostných menšín.

Dátum a čas: 27. máj 2022, 17:00

Miesto: Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove – bábková sála

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji online na kultura.filakovo.sk, alebo osobne v MsKS.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 27. máj 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.