Hudobné ročné obdobia - Záverečný koncert: BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA - Col Legno: Dunaj

Hudobné ročné obdobia - Záverečný koncert: BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA - Col Legno: Dunaj

Galéria

Vstupenky si môžete zakúpiť online.

Počet divákov je obmedzený vzhľadom na epidemiologické opatrenie.

Na podujatí je povinné nosenie respirátora/rúška.

V nedeľu 20. júna na pódiu MsKS vystúpi na veľkolepom záverečnom koncerte Hudobného ročného obdobia svetoznámy BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA.

Budapest Jazz Orchestra bol založený v roku 1998 a je prvým profesionálnym big bandom v Maďarsku. Počas svojho dynamického vývoja sa orchester stal svetovo uznávaným predstaviteľom súčasnej hudby. Je jediným maďarským big bandom, ktorý je pozývaný na najprestížnejšie festivaly a pravidelne sa zúčastňuje na prestížnych maďarských umeleckých festivaloch. BJO počas svojej kariéry spolupracoval s mnohými medzinárodne uznávanými umelcami, vďaka čomu sa stal medzinárodne uznávaným big bandom. Hudobníci Budapest Jazz Orchestra sú nielen profesionálni džezoví hudobníci, ale mnohí z nich sú aj významní umelci ocenení cenami eMeRTon a Artisjus.

V rámci premiérových vystúpení sa koncerty zameriavajú na prezentáciu diel a aranžmánov členov Budapest Jazz Orchestra a ďalších súčasných skladateľov, ako sú Kálmán Oláh, Béla Szakcsi Lakatos, Péter Eötvös, Ákos Csejtei, Viktor Hárs, Károly Binder, Tommy Víg, György Vukán, Péter Wolf, Béla Zsoldos, Miklós Malek a ďalší.

V prvej polovici koncertu vo Fiľakove orchester uvedie skladbu Dunaj od Col Legna, ktorá mala premiéru v lete 2019. Skladateľ, milovník Dunaja, predstavuje našu najväčšiu rieku prostredníctvom hudby, ktorá je prístupná aj náročná. Vďaka eklektickému zvukovému sprievodu v ňom ožívajú nádherné mosty, ľadoborce, lavičky na nábreží, bývalé lodné mlyny, zaujímavé legendy, osudové bitky, posvätné miesta, starobylé pozostatky a ohromujúce panorámy. Hudobný zážitok koncertu bude magický vďaka premietaným fotografiám a videám Dunaja na pozadí.

V druhej polovici koncertu BJO zahrá publiku big bandové svetové hity od skladateľov ako Quincy Jones, Gordon Goodwin, James Morrison a Matt Harris.

Hlavným sponzorom koncertu Budapest Jazz Orchestra - Col Legno: Dunaj je Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Sériu podujatí s názvom Hudobné ročné obdobia z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Miesto: Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove – divadelná sála

Dátum: 20.06.2021, nedeľa o 18.00 hod.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Dátum lokálnej premiéry: 20. jún 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.