Négyesben. A Zsákszínház előadása

Négyesben. A Zsákszínház előadása

Mivel a koronavírus járvány a Zsákszínházat is kényszerpihenőre „küldte”, a társulat azóta nem jelentkezett új darabbal, egészen mostanáig. Spiró György Kvartett műve alapján viszik színre a Négyesben című vígjátékot, kamara-előadás formájában. A mű egy jellegzetes korszelet, mely a 90-es években, egy panellakás konyhájában játszódik. A történet szerint, a rutinos mindennapjait élő idős házaspárhoz becsenget egy Amerikából jött idegen, aki azt hangoztatja, hogy a családfő mentette meg az életét 1956-ban, figyelmeztetve őt a forradalom utáni retorziókra. A vendég akkor elhagyta Magyarországot, és most, amikor lehetősége volt visszatérni, ellátogatott a családhoz, hogy köszönetet mondjon. A családfő azonban nem hajlandó elfogadni semmilyen segítséget.

Ez egy szívbe markoló, groteszk vígjáték, amely tükrözi a mai életünket, az amortizálódott valóságunkat. A Zsákszínház profiljához mindig is közel állt a groteszk, emellett a színészek száma miatt jelenleg kamara előadásokat tudnak csak színre vinni.

A Zsákszínház jelenleg tíz tagot jegyez, az új darabban közülük négyen állnak színpadra. A szereposztás szerint Gulyás László formálja meg a családfőt, Rózenfeld Ilona a feleséget. A lányukat Fekete Noéma játssza, Dr. Mázik István a rendezés mellett az amerikai vendég szerepét tölti be, Dr. Bálint Dániel a súgó, Sz. Danyi Irén pedig a színészi és rendezői munkát segíti. Mivel a darab kivitelezése technikailag is nagyon igényes, komoly feladat vár a két műszaki szakemberre, Danyi Tiborra és Bogdány Ottóra.

Időtartam: 90 perc
Helyi premier dátumát: 10. június 2023

Nem voltak ütemezett előadások erre az eseményre.