A gimnázium nyomában – Interaktív városi séta

A gimnázium nyomában – Interaktív városi séta

Galéria

Szeretettel várjuk Önöket a XXXI. Palóc Napok és Füleki Városnapok keretében megvalósuló kültéri rendezvényünkre vasárnap, augusztus 14-én 17.00 órai kezdettel. Találkozó: a Koháry téren.

Az idei interaktív városi séta témája a a füleki gymnázium, mely kettős jubileumot ünnepel: a magyar gimnáziumi oktatás 70, a szlovák pedig 50 évvel ezelőtt indult el városunkban. A séta alatt megállunk a gimnáziumnak otthont adó épületeknél.

Az útvonal: Koháry tér – Városi Honismereti Múzeum – Gimnázium. Az egyes állomásokon nemcsak az épületekről tudhatnak meg többet, hanem a gimnázium történetéről és jelenéről is. A séta résztvevői is megoszthatják a többiekkel a a füleki gimnáziumban töltött diákévekhez fűződő emlékeiket. A gimnázium tanárainak és a Vármúzeum munkatársainak az egyes objektumokhoz fűzött magyarázatait a Traditional Dixie Stompers formáció zenéje egészíti ki. A zenekar az interaktív városi séta után tovább kísér minket a várudvarba, a Palóc Napok és Városnapok zárórendezvényére, a Sybill című operettelőadásra.

Időtartam: 90 perc
Helyi premier dátumát: 14. augusztus 2022

Nem voltak ütemezett előadások erre az eseményre.