Hudba, náš spoločný jazyk 2019

Hudba, náš spoločný jazyk 2019

Galéria

Multikultúrny hudobný festival spojený s vianočným jarmokom sa uskutoční 13-ho decembra vo Fiľakove, jeho hlavným organizátorom je Mestské kultúrne stredisko. Podujatie pod názvom Hudba, náš spoločný jazyk tentokrát dostal priestor na novom mestskom trhovisku.

Okrem horúcich vianočných nápojov, ručne vyrábaných vianočných produktov a darčekových predmetov organizátori pripravili pre návštevníkov aj kultúrny program. V rámci piateho ročníka festivalu sa predstavia miestne súbory (DFS Jánošík, DFS Malá Rakonca, Spevácka skupina Foncsik, Detská ľudová hudba File Banda), školské inštitúcie ako ZŠ Š. Koháriho II. s VJM, ZŠ Školská, MŠ Štúrova, Detský domov Pastelka, Špeciálna základná škola internátna a Základná umelecká škola a ich súbory a sólisti, medzi nimi maďarskí, slovenskí a rómski talenty. Program bude spestrený interaktívnym predstavením a ohňovou show pouličných žonglérov. Na záverečnom koncerte vystúpi kapela Roma Soul.

Cieľom festivalu je poukázať na rôznorodosť multietnického prostredia, kde hudba je medzinárodným spoločným jazykom rôznych etník a kultúr, preto je dôležité aby dostali priestor aj talenty národnostných menšín a etnických skupín. Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

Dĺžka podujatia: 240 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.