UDVart v KUFRI

UDVart v KUFRI

REGISTROVAŤ SA môžete na nasledujúcom odkaze:

https://forms.gle/XWDQ8ZfJnXHNSvFJ7

PROGRAM je dostupný na:

https://udvartfestival.com/sk/program-sk/

UDVart je multikultúrny, multižánrový festival, ktorý je mladým lákavý, umelecky náročný a je otvorený rôznym kultúram. Okrem žánrovej pestrosti festival sa zameriava na rozmanitosť multikultúrneho prostredia Fiľakova, kultúrneho života majority a tu žijúcich menšín, čím napomáha budovaniu a rozvoju vzťahov medzi menšinami a majoritou. V štruktúre programov festivalu sú literárne besedy, klasická hudba, vernisáže výstav, divadelné predstavenia, večerné kino, performance a koncerty, hlavne z kultúry Slovákov a Maďarov. V rámci festivalu sa predstavia domáci a zahraniční hudobníci, herci, výtvarníci, spisovatelia, ale aj miestne mladé talenty. Aktivity a vystúpenia sú vhodné pre všetky vekové kategórie z nášho širšieho regiónu, ktoré sa zaujímajú o iné kultúry a o nové, nezvyčajné formy umeleckého prejavu.

V roku 2021 v zmysle nariadení je potrebné podujatie obsahovo, aj časovo obmedziť. Museli sme vynechať sprievodné programy (workshopy, tvorivé dielne, športové a iné komunitné aktivity), ktoré nám protipandemické opatrenia nedovolia a zrušiť tretí deň festivalu. Programy dvojdňového podujatia sú viazané na javisko a hľadisko, čím je pôvodne slobodný pohyb na festivale vymedzený na určitý priestor. Preto sme si dali festivalu v tomto roku názov UDVart v KUFRI. Na oplátku sme pre návštevníkov pripravili skvelý program, vďaka cezhraničnej spolupráci s našimi partnermi z Maďarska, z mesta Miskolc.

Organizátor: Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove

Partneri: Hradné múzeum vo Fiľakove, BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség, Észak-Keleti Átjáró Egyesület

Realizované s finančnou podporou:

Fondu na podporu kultúry národnostných menšín

Fondu na podporu umenia

Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.

Dĺžka podujatia: 420 minút
Dátum lokálnej premiéry: 2. júl 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.