Hudobné ročné obdobia – zimný koncert klasickej hudby: Beliczay Quartet

Hudobné ročné obdobia – zimný koncert klasickej hudby: Beliczay  Quartet

Galéria

Hudba v každom ročnom období

Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove v mesiaci február odštartuje svoju novú sériu programov pod názvom Hudobné ročné obdobia. Prostredníctvom série komorných koncertov chce priblížiť všetkým záujemcom krásy vážnej hudby. Realizujú sa štyri koncerty klasickej hudby počas celého roka, v pravidelných etapách podľa ročných období. Zo štyroch koncertov tri sa uskutočnia ako samostatné podujatia a jeden ako podprogram letného umeleckého festivalu, aby sa tento žáner sprostredkoval aj tým, ktorí by samostatný koncert klasickej hudby inak nenavštívili. V rámci projektu Hudobné ročné obdobia sa predstaví sláčikové kvarteto, husľové duo, duo klavír-viola a duo gitara-vibrafón.

Zimné obdobie sa začína koncertom sláčikového kvarteta. Koncert formácie Beliczay Quartet sa uskutoční 6-ho februára vo Fiľakove, v galérii Mestského vlastivedného múzea o 17.00 hodine. Členmi kvarteta sú uznaní hudobníci doma i v zahraničí. Na zimnom koncerte sa milovníci hudby môžu tešiť sláčikovému kvartetu v nasledujúcej zostave: Jozef Horváth, koncertný majster orchestra Slovenskej filharmónie (1. husle), Július Horváth, člen orchestra Slovenskej filharmónie (2. husle), Róbert Lakatos, člen Hugo Kauder Tria, hudobný vedúci divadla Thália v Košiciach (viola) a Csaba Rácz, člen orchestra Slovenskej filharmónie (violončelo). Na koncerte odznie výber z diel takých skladateľov ako Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Piotr Iľjič Čajkovskij, Astor Piazola a Carlos Gardel.

Na jar, v mesiaci máj sa plánuje koncert súrodeneckej dvojice Jordana a Ivan Palovičovci (klavír, viola). V júli, v rámci umeleckého festivalu UDVart sa uskutoční letný koncert, kde sa obecenstvo môže tešiť hre Štefana Szabóa (gitara) a Jána Fialu (vibrafón). Koncerty v rámci projektu Hudobné ročné obdobia na jeseň ukončí koncert huslistov: Reiter Duo.

Podujatiami programu Hudobné ročné obdobia organizátori milovníkom vážnej hudby poskytnú príležitosť zúčastniť sa koncertov horeuvedených umelcov a tým im prinášať kultúrny zážitok v každom ročnom období. Spoluorganizátormi série komorných koncertov sú Hradné múzeum vo Fiľakove a Základná umelecká škola vo Fiľakove. Sériu podujatí Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Spoluorganizátor: Hradné múzeum vo Fiľakove.

Dĺžka podujatia: 90 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.