III. Zraz veteránov vo Fiľakove

III. Zraz veteránov vo Fiľakove

Milovníkov veteránskych áut a motoriek prvý septembrový víkend čaká tretí ročník Zrazu veteránov vo Fiľakove. Podujatie sa koná 2. septembra, v nedeľu o 10.00 hodine pred budovou MsKS, na Námestí slobody.

Organizátori dúfajú, že ako počas predchádzajúcich ročníkov, tak aj v tomto roku sa námestie naplní automobilmi starých čias, aby ich záujemcovia mohli obdivovať. Na základe registrácie vyhlásia víťaza súťaže o najstaršie auto a najstaršiu motorku a na základe hlasovania návštevníkov podujatia sa rozhodne, ktoré vozidlo je najkrajšie. Organizátori majiteľov áut postavia pred nejednoduché úlohy poukázať svoje schopnosti, technické a odborné znalosti. Pripravia pre záujemcov rôzne šikovnostné a kreatívne hry pre deti – samozrejme v súvislosti s autami a motorkami. Na javisku sa predstaví skupina mažoretiek ZŠ Farská lúka – Hot Steps Mini. Podujatie spestrí živý koncert hudobnej skupiny Traditional Dixie Stompers z Lučenca, ktorá – ako to nasvedčuje aj meno formácie – návštevníkov podujatia zabáva tradičnou hudbou dixielandu. Zraz veteránov končí okružnou jazdou začínajúcou okolo 14.30.

Iniciátormi podujatia boli Tibor Bodzáši a jeho Kurtáňsky tím ešte v roku 2016, ktorí pri hľadaní spoluorganizátorov našli partnera v MsKS vo Fiľakove. Na organizovaní podujatia sa ďalej podieľajú Veterán Klub Lučenec, Richard Mede a Erich Mészáros. Postarajú sa o to, aby správa o fiľakovskom zraze sa dostala k čím viacerým klubom a majiteľom áut. Kurtáňsky tím pod vedením Michala Muránskeho a Oľgy Kocúrovej zabezpečí realizovanie podujatia po technickej stránke, oslovuje sponzorov a zariadi rôzne súťaže a hry. O sprievodné programy sa postará Mestské kultúrne stredisko.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.